Performance Management by sissikapteeni Kontio


Henkilökohtaisesti uskon sissikapteeni Kontion suoraviivaiseen tapaan pitää huolta komppaniansa tasosta. Termin ”performance management” alla on paljon kirjoitettu kirjoja ja luotu teorioita, mutta seuraavassa esitetty yksinkertainen periaate toimii.

Jos joku töppäsi, kuppasi, muni ja soitti aiheetta suuta, Kontio käski miehet mukaansa. Suolle vietiin sadan metrin päähän parimetrisiä riukuja pystyyn. Miehille annettiin kymmenen patruunaa koopeenlippaaseen ja käsky tuli: ”Riuku poikki, ampukaa.”

Joku onnistui, joku ei. Jälkimmäiset saivat pakata reppunsa ja siirto alkoi, mihin passitettiinkaan. Kun mies lähti, Kontion saatesanat kuuluivat:

– Tämä on Suomen armeijan huippukomppania, täällä paska pannaan eri pakettiin. Niin säilyy taso.

~ Kirjoittanut timomj : 7 huhtikuun, 2010.

2 vastausta to “Performance Management by sissikapteeni Kontio”

  1. Voitaisiinko perustellusti jopa väittää, että useat Lehväslaihon hahmot soveltavat Vesa Nissisen (mahdollisesti tältä pohjalta) kehittämää Syväjohtamisen (http://fi.wikipedia.org/wiki/Syv%C3%A4johtaminen) filosofiaa?

  2. Olen täysin varma, että menetelmä, jonka Lehväslaiho kuvaa sissikapteeni Kontion hahmossa on todistettu toimivaksi useassakin yhteydessä. Niistä ei ihan vähämerkityksisin on pitkään maailman parhaiten menestyvänä pidetty yritys General Electric. Sen yrityskulttuuriin legendaarinen pääjohtaja Jack Welsch sovelsi ”joka vuosi 10% hounoiten pärjäävää henkilöstöä pois” -periaatetta.

Jätä kommentti